Des de la fundació a l’any 1997 del Gabinet d‘Especialitats Mèdiques Associades GEMA, el diagnòstic i el tractament de malalties digestives ha estat una de les prioritats de la nostra institució. Per aquest motiu, es va crear des del principi la Unitat d’Aparell Digestiu i Endoscòpia Digestiva, que està format per un equip humà de metges digestòlegs, endoscopistes, anestesistes i infermeres que ens permet un enfocament multidisciplinari de totes les patologies digestives.

Serveis que oferim

Consultes externes de patologies digestives (visites concertades i preferència):

 • Malalties del tub digestiu
  • Esòfag: hèrnia de l’hiat, reflux àcid, esòfag de Barrett.
  • Estómac: gastritis, úlcera pèptica, dispèpsia, Helicobacter pylori.
  • Intestí prim: malaltia celíaca, intolerància digestiva.
  • Colon: intestí irritable, restrenyiment, diarrea…
 • Malalties del fetge
  • Hepatitis aguda i crònica, cirrosi hepàtica.
 • Malalties biliars
  • Litiasi (càlculs biliars), icterícia…
 • Malalties del pàncrees
  • Pancreatitis, insuficiència pancreàtica.
 • Malalties de l’anus i del recte
  • Hemorroides, fisures, fístules.

Prevenció i diagnòstic precoç del càncer digestiu:

Degut a la seva alta prevalença i severitat, aquesta és una patologia d’especial interès de la nostra unitat. El càncer més freqüent del tub digestiu i un dels més freqüents en general, és el de colon i, per aquesta raó, enfoquem una gran quantitat d’esforços en el diagnòstic precoç de càncer de colon i de les seves lesions precursores que són els pòlips en el colon.

A través d’una visita on es valoren els símptomes i els riscos personals relacionats amb l’edat, antecedents personals i familiars i hàbits de salut, valorem la necessitat de practicar una colonoscòpia preventiva que permet avançar-nos a la malaltia.

També som especialistes en el diagnòstic i tractament d’altres càncers, com el d’esòfag, el d’estómac, el de pàncrees i el de fetge.

Endoscòpia diagnòstica i terapèutica sota sedació:

Disposem de dues sales d’endoscòpia amb un equipament tecnològic de primer nivell (videoendoscopis) que ens permet practicar una endoscòpia d’alta definició.

Per endoscòpia es poden visualitzar lesions, biopsiar i extirpar-les en molts casos (eliminació de pòlips).

Totes les endoscòpies es practiquen sota sedació amb monitoratge i control per l’anestesista. Després de la sedació disposem d’una sala de recuperació fins que el pacient estigui completament despert per poder marxar a casa.

* Permet explorar l’esòfag, l’estómac i la primera part de l’intestí prim.

* Permet estudiar el recte i tot l’intestí gruixut (colon) fins el cec, així com la part final de l’intestí prim.

Tractament del sobrepès i de l’obesitat a través del globus gàstric (BIG):

El BIG és una tècnica no quirúrgica pel tractament del sobrepès i l’obesitat. Consisteix en introduir mitjançant endoscòpia i sota sedació un globus doblant-lo per la boca fins l’estómac i omplint-lo amb sèrum fisiològic fins 500-700 ml.

El BIG ocupa parcialment l’estómac i produeix sensació de sacietat precoç (treu el desig de menjar) el que permet seguir una dieta sense dificultat i perdre pes ràpidament en 6 mesos.

És un procediment ambulatori que no requereix ingrés i que es porta a terme en el mateix centre mèdic a Mataró. Al tractar-se d’una tècnica no quirúrgica no deixa cicatrius i és totalment reversible.

Un equip multidisciplinari de digestiu, endoscòpia, anestesiòleg, endocrinòleg i infermera s’encarregaran de l’atenció i el control del pacient durant els 6 mesos del procés, realitzant un seguiment posterior per mantenir els beneficis obtinguts.

“Si creu que té problemes de sobrepès sol·liciti’ns visita gratuïta i sense compromís, podrem valorar si el globus intragàstric el pot ajudar i li explicarem tots els detalls del procediment”.