Dr. Rafael Tibau Olivan
Unitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Gabinet d’Especialitats Mèdiques Associades GEMA S.L.
Des de fa algunes dècades ha anant generalitzant-se l’ús de la radiofreqüència pel tractament d’alguns problemes de dolor de la columna. És un tipus de tractament conegut habitualment com “Rizòlisi percutània”.
L’origen, en general del dolor, és l’activació a causa de diferents problemes, de sensors localitzats a moltes parts del nostre organisme i la transmissió des d’ aquests, per una complexa xarxa nerviosa, fins al cervell.
La Rizòlisi, neuròlisi, neurotomia o denervació percutània mitjançant ones de radiofreqüència o radiofreqüència en general, tracta de bloquejar la transmissió nerviosa al camí entre l’origen del dolor i el punt del cervell a on aquest es fa conscient.
A la pràctica, és una tècnica molt poc invasiva ja que s’arriba als nervis que ens interessa bloquejar amb agulles especials i sota anestèsia local. No requereix ingrés hospitalari.
Es una tècnica segura per que, quan l’agulla arriba al nervi que volem bloquejar, es fan tota una sèrie de tests pels quals comprovem que estem allà on volem i no en un altre punt. Un cop arribats al punt desitjat amb la agulla, aquesta es connecta a un generador de radiofreqüència que actua a nivell del nervi, bloquejant la transmissió nerviosa de forma duradora.
De forma històrica, fa dècades que ha estat utilitzada pel tractament del dolor lumbar. Per un cantó, els bons resultats obtinguts amb la tècnica (els estudis més recents publiquen una taxa de bons resultats al voltant del 70-80% en pacients seleccionats amb síndrome facetari lumbar, i es manté la millora simptomàtica entorn del 60-70% durant més de 6 mesos) i per l’altre, alguns avanços en la mateixa que fan que pugui ser usada en nervis a on abans no era possible, fa que a l’actualitat pugui utilitzar-se per innombrables causes de dolor, especialment a l’aparell locomotor. Entre ells, és útil per la columna vertebral (cervical, dorsal, lumbar o coxis), espatlla (tendinitis), colze (tendinitis), maluc (artrosi i trocanteritis), genoll (artrosi), peu (fascitis i neuroma de Morton).
Al desembre de 1998, va aconseguir els estàndards de qualitat del Servei Català de la Salut i posteriorment va obtenir la certificació de qualitat ISO per a la realització de les diferents proves diagnòstiques que es duen a terme al centre i que va actualitzant repetidament sent en l’actualitat la certificació ISO 9001:2015 la que es troba vigent.
Faci servir aquest formulari per fer el pagament del pressupost que li hem fet arribar:
Digue'ns què és el que estàs buscant i contactarem amb tu el més aviat possible.