'

Gabinet de Digestiu y Endoscòpia Digestiva

img-top-endoscopiadigestiva1

Unitat d’Aparell Digestiu i Endoscòpia Digestiva


Des de la fundació a l’any 1997 del Gabinet d‘Especialitats Mèdiques Associades GEMA, el diagnòstic i el tractament de malalties digestives ha estat una de les prioritats de la nostra institució. Per aquest motiu, es va crear des del principi la Unitat d’Aparell Digestiu i Endoscòpia Digestiva, que està format per un equip humà de metges digestòlegs, endoscopistes, anestesistes i infermeres que ens permet un enfocament multidisciplinari de totes les patologies digestives.


Serveis que oferim

Consultes externes de patologies digestives (visites concertades i preferència):

 • Malalties del tub digestiu
  • Esòfag: hèrnia de l’hiat, reflux àcid, esòfag de Barrett.
  • Estómac: gastritis, úlcera pèptica, dispèpsia, Helicobacter pylori.
  • Intestí prim: malaltia celíaca, intolerància digestiva.
  • Colon: intestí irritable, restrenyiment, diarrea…
 • Malalties del fetge
  • Hepatitis aguda i crònica, cirrosi hepàtica.
 • Malalties biliars
  • Litiasi (càlculs biliars), icterícia…
 • Malalties del pàncrees
  • Pancreatitis, insuficiència pancreàtica.
 • Malalties de l’anus i del recte
  • Hemorroides, fisures, fístules.

Prevenció i diagnòstic precoç del càncer digestiu:

Degut a la seva alta prevalença i severitat, aquesta és una patologia d’especial interès de la nostra unitat. El càncer més freqüent del tub digestiu i un dels més freqüents en general, és el de colon i, per aquesta raó, enfoquem una gran quantitat d’esforços en el diagnòstic precoç de càncer de colon i de les seves lesions precursores que són els pòlips en el colon.

A través d’una visita on es valoren els símptomes i els riscos personals relacionats amb l’edat, antecedents personals i familiars i hàbits de salut, valorem la necessitat de practicar una colonoscòpia preventiva que permet avançar-nos a la malaltia.

També som especialistes en el diagnòstic i tractament d’altres càncers, com el d’esòfag, el d’estómac, el de pàncrees i el de fetge.


Endoscòpia diagnòstica i terapèutica sota sedació:

Disposem de dues sales d’endoscòpia amb un equipament tecnològic de primer nivell (videoendoscopis) que ens permet practicar una endoscòpia d’alta definició.

Per endoscòpia es poden visualitzar lesions, biopsiar i extirpar-les en molts casos (eliminació de pòlips).

Totes les endoscòpies es practiquen sota sedació amb monitoratge i control per l’anestesista. Després de la sedació disposem d’una sala de recuperació fins que el pacient estigui completament despert per poder marxar a casa.Tractament del sobrepès i de l’obesitat a través del globus gàstric (BIG):

El BIG és una tècnica no quirúrgica pel tractament del sobrepès i l’obesitat. Consisteix en introduir mitjançant endoscòpia i sota sedació un globus doblant-lo per la boca fins l’estómac i omplint-lo amb sèrum fisiològic fins 500-700 ml.

El BIG ocupa parcialment l’estómac i produeix sensació de sacietat precoç (treu el desig de menjar) el que permet seguir una dieta sense dificultat i perdre pes ràpidament en 6 mesos.

És un procediment ambulatori que no requereix ingrés i que es porta a terme en el mateix centre mèdic a Mataró. Al tractar-se d’una tècnica no quirúrgica no deixa cicatrius i és totalment reversible.

Un equip multidisciplinari de digestiu, endoscòpia, anestesiòleg, endocrinòleg i infermera s’encarregaran de l’atenció i el control del pacient durant els 6 mesos del procés, realitzant un seguiment posterior per mantenir els beneficis obtinguts.

“Si creu que té problemes de sobrepès sol·liciti’ns visita gratuïta i sense compromís, podrem valorar si el globus intragàstric el pot ajudar i li explicarem tots els detalls del procediment”.

Ens podeu trobar de dilluns a divendres (dissabtes, diumenges i festius tancat) a:
GEMA Centre Mèdic d’Especialitats Mèdiques I: C/ Nou, 13-15 – Mataró · Horari: de 8:00 a 13:30 i 15:30 a 21:00
GEMA Centre Mèdic d’Especialitats Mèdiques II: C/ Pizarro, 27 – Mataró · Horari: de 9:00 a 14:00 i de 15:30 a 21:00
GEMA Rehabilitació i Fisioteràpia: C/ José M. Torrijos, 55 – Mataró · Horari: de 08:00 a 20:30h
GEMA Pediatria: C/ Sant Cugat, 50 – Mataró · Horari: de 09:00 a 13:00h i de 15:30 a 20:30h
GEMA Clínica: Camí Ral, 657 – Mataró · Horari: de 8:00 a 22:00

La informació proporcionada en el lloc web no reemplaça si no que complementa la relació entre el professional de salut i el seu pacient o visitant i en cas de dubte ha de consultar amb el seu professional de salut de referència.

info@gemasl.com | Gabinet d’Especialitats Mèdiques Associades GEMA, CIF: B-61152740 – Avís legal

Autoritzacions administratives d’obertura i funcionament del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya: E08040500E08040490E08709407E08709397