'

Revisió mèdica de salut cardiovascular

cabecera-cardio-cat

GEMA OFEREIX EL NOU SERVEI DE REVISIÓ MÈDICA DE SALUT CARDIOVASCULAR PER ESPORTISTES, TANT PROFESSIONALS COM AFICIONATS, D’ACORD AMB EL CONSENS ENTRE ORGANITZACIONS MÈDIQUES I ESPORTIVES INTERNACIONALS.

cardio-foto-chica-cat


PER QUÈ ÉS IMPORTANT?

  • L‘esforç relacionat amb la pràctica de l‘esport pot fer rellevants patologies que en repós no són significatives. En persones menors de 35 anys, solen ser de causa genètica o congènita (patologies del ritme cardíac, miocardiopatia hipertròfica) i en majors de 35 anys, provocades per coronariopatia (arteriosclerosi, cardiopatia isquèmica).
  • La mort sobtada és la principal causa mèdica de mort en atletes.
  • L‘entrenament físic pot desenvolupar l‘anomenat cor d‘atleta, síndrome cardiovascular d‘adaptació a l‘exercici. Cal realitzar el diagnòstic diferencial amb miocardiopaties en les quals la pràctica d‘exercici podria estar contraindicada.

cardio-quishauriadeferlarevisio-cat


OBJECTIUS DE LA REVISIÓ

Valoració cardiovascular bàsica: Descarta les principals patologies d‘origen cardiovascular que poden tenir relevància en la pràctica de l‘esport. Consisteix en la realització de:

  • Història clínica: valoració dels antecedents patològics personals i familiars.
  • Exploració física cardiovascular: auscultació cardíaca, tensió arterial, exploració dels polsos centrals i perifèrics, pulsioximetria.
  • Electrocardiograma de dotze derivacions amb tira de ritme: valoració i seguiment de les adaptacions cardiovasculars a l’entrenament (hipertròfia cardíaca, creixement de cavitats, cor d’atleta) i dels trastorns del ritme cardíac (arítmies, bradicàrdia, síndromes de preexcitació, alteració del QT) i la seva relació amb l’entrenament.

Valoració cardiovascular avançada: per a esportistes amb activitat intensa o competitiva  o amb factors de risc cardiovascular o amb indicis patològics en la valoració bàsica.

  • Ecocardiografia i Doppler color: valoració cardíaca morfològica i funcional en repòs.
  • Ergometria (prova d‘esforç) màxima: valoració de la capacitat d‘esforç i de l‘adequada resposta cardiovascular a l‘exercici.

cardio-foto-ciclistas-cat

filet-separador
< Tornar

Ens podeu trobar de dilluns a divendres (dissabtes, diumenges i festius tancat) a:
GEMA Centre Mèdic d’Especialitats Mèdiques I: C/ Nou, 13-15 – Mataró · Horari: de 08:30 a 21:00h
GEMA Centre Mèdic d’Especialitats Mèdiques II: C/ Pizarro, 27 – Mataró · Horari: de 09:00 a 13:00h i de 15:30 a 21:00h
GEMA Rehabilitació i Fisioteràpia: C/ José M. Torrijos, 55 – Mataró · Horari: de 08:00 a 20:30h
GEMA Pediatria: C/ Sant Cugat, 50 – Mataró · Horari: de 09:00 a 13:00h i de 15:30 a 20:30h
GEMA Clínica: Camí Ral, 657 – Mataró · Horari: de 09:00 a 22:00h

La informació proporcionada en el lloc web no reemplaça si no que complementa la relació entre el professional de salut i el seu pacient o visitant i en cas de dubte ha de consultar amb el seu professional de salut de referència.

info@gemasl.com | Gabinet d’Especialitats Mèdiques Associades GEMA, CIF: B-61152740 – Avís legal

Autoritzacions administratives d’obertura i funcionament del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya: E08040500E08040490E08709407E08709397