Què és l’audiometria?

L’audiometria és una exploració de mesura funcional de l’audició, es realitza mitjançant l’audiòmetre, aparell electrònic que ens mesura el llindar d’audició, entenent com a tal el mínim nivell auditiu de la persona explorada per a una freqüència determinada.

Com es realitza la prova?

En primer lloc, el pacient ha d’entrar en una cabina insonoritzada i col·locar-se uns auriculars. S’exploren les dues orelles de manera independentment. L’examinador li anirà presentant una sèrie de sons als que haurà de respondre prement un interruptor. Aquests sons aniran disminuint d’intensitat fins que es facin inaudibles. Amb això es determina el “llindar auditiu”, és a dir, fins a on és capaç d’escoltar el pacient. Aquesta mateixa tasca es repetirà diverses vegades amb els sons a diferents freqüències, amb la qual cosa en finalitzar la prova es sabrà en quina mesura és capaç d’escoltar el pacient cada so avaluat. La durada aproximada de la prova és d’uns 15 minuts. Després de la mateixa s’obté l’audiograma o representació gràfica de la capacitat auditiva del pacient.

Quina preparació es necessita?

L’exploració no necessita preparació previa.

Què se sent durant i després de l’audiometria?

Es tracta d’una exploració habitual i còmode pel pacient, que no comporta riscos ni molèsties durant la seva realització.

Riscos de l’audiometria

No existeixen.

Contraindicacions de l’estudi

No existeixen.

Motius per a realitzar una audiometria

És una exploració útil per al diagnòstic de pèrdues auditives.